Илья Эйдин. Не суетитесь... Рус. Бел

не суетитесь у гробов
своих врагов, хотя как раньше,
почётно победить и слов,
хватает чтоб послать подальше.

но не жалейте не себя,
да и других в последнем слове,
помянем их и этих вдов,
что остаются на изломе.

пускай запомнят этот час,
в глаза посмотрят нам живущим,
а что до грома разных фраз,
так то простится всем идущим.



***
 
не мітусіцеся ля трун
сваіх ворагаў,хоць як раней,
хай пераможа іх Перун,
хапае каб паслаць далей.

але не шкадуйце ні сябе, ні слоў,
ды і іншых у апошняй стоме,
успомнім іх і гэтых удоў,
што застаюцца на саломе.

няхай запомняць гэты час,
у вочы паглядзяць нам жывушчым,
а што да грома розных фраз,
Дык то даруецца ўсім ідучым.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии