В. В. Сикорский. Байкал. Рус. Бел

Байкал

Проснёшься ранним-ранним утром,
когда не виден чаек лёт.
Пойдёшь по скалам, вставшим круто,
а камни холодны, как лёд.

А тишина резка, как выстрел.
Поднявшись на вершину скал,
глядишь:
В заре кристально-чистой
перед тобой застыл Байкал,

средь снежных гор, в тайге кедровой…
И век не позабудешь ты
той безупречной и суровой,
сибирской трезвой красоты.

Байкал

Прачнешся  раніцою рання,
калі не бачны чаек лёт.
Пойдзеш па скалах, ўстаўшых стромка,
а камяні халодныя, як лёд.

А цішыня рэзка, як стрэл.
Падняўшыся на вяршыню скал,
глядзіш:
У світанку крышталёва-чыстай
перад табой застыў Байкал,

сярод снежных гор, у тайзе кедравай…
І стагоддзе не пазабываеш ты
той бездакорнай і суровай,
сібірскай цвярозай прыгажосці.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии