Николай Некрасов Милой Подруге на украинском

Якщо впавши шалено у пристрасть,
Позабувся ревнивий твій друг,
І в душі твоїй, лагідній, чистій
Злого гніва  винИке недуг,

Все, що визване словом ревнивим,
Все, що підняло бурю в грудях,
Переповнена гнівом правдивим,
Поверни цІлком йому на жах.

Обпали враз обуреним видом,
ВиправдАння та сльози осмій,
Вдарь його препекучей догудой -
Всю до краплі досаду вилій!

А коли щезнуть геть хвилювання,
Зрозумієш ти біль його туг,
Дочекається митті  прощення
Твій шалений, та люблячий друг,

Забудь зовсім ненависне слово
І докором своїм не буди
Докорів цих болісних ізнову
У воскреслого ти у груди.

Вірь: ганебний підозри цій порив
І без того йому вже приніс
Повних муки, тривоги скарговой
І каяття запізнього сліз...


Рецензии