Д. Самойлов. Давай поедем в город. Рус. Бел

Давай поедем в город,
Где мы с тобой бывали.
Года, как чемоданы,
Оставим на вокзале.

Года пускай хранятся,
А нам храниться поздно.
Нам будет чуть печально,
Но бодро и морозно.

О, как я поздно понял,
Зачем я существую!
Зачем гоняет сердце
По жилам кровь живую.

И что порой напрасно
Давал страстям улечься!..
И что нельзя беречься,
И что нельзя беречься.

***

Давай паедзем у горад,
Дзе мы з табой бывалі.
Гады, як чамаданы,
Пакінем на вакзале.

Гады няхай захоўваюцца,
А нам захоўвацца позна.
Нам будзе ледзь сумна,
Але бадзёра і марозна.

О, як я позна зразумеў,
Навошта я існую!
Навошта ганяе сэрца
Па жылах кроў жывую.

Што часцяком дарма
Даваў запалу ўлегчыся!..
Што нельга берагчыся,
Што нельга берагчыся.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии