О. Пахлевская. Что кроме нежности ещё?

Оксана Пахлевская.

Что кроме нежности ? Пролески, зеленЯ,
Овеянные тёплыми ветрами.
Пылают цветики-и каждый для меня.
И в полночь астры светят лепестками.

А в общем то-где астра, где заря ?
Твои слова,- пьянят медовым  Спасом.
Поют леса.Не видно алтаря,
За летним золотым иконостасом.

Струятся ночи, льются через край.
Склоняют стебли сонные соцветья.
Что будет кроме нежности ? Узнай
У той же астры или у созвездья.
*
Оригинал:

Що є іще, крім ніжності? Гаї,
овіяні ласкавими вітрами.
Палають квіти. Всі вони - мої.
Вночі нам світить айстра кольорами.

А взагалі - де айстра, де зоря?
Твої слова - як вранішня молитва.
Співає гай. Не видно вівтаря
за золотим іконостасом літа.

Струмують ночі руслами світань.
І хилять квіти заспані голівки.
Що є іще, крім ніжності? Спитай
у тої айстри або в тої зірки.


Рецензии