Нафта Лин. Жуки. Рус. Бел

Однажды я сердитою была -
двух одинаковых жуков с цветка сняла
и в воду бросила, судьбу их испытав.
Один на дно пошёл, другой пустился вплавь.

Выходит, у жуков, как у людей,
тот выживает, кто судьбы смелей.

Жукі
 
Аднойчы я сярдзітаю была -
двух аднолькавых жукоў з кветкі зняла
і ў ваду кінула, лёс іх выпрабаваў.
Адзін на дно пайшоў, іншы пусціўся ўплаў.

Выходзіць, у жукоў, як у людзей,
той выжывае ў каго лёс смялей.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии