Виктор Володин. Над рекой

пераклад на беларускую мову.

Над ракой
Ліпеньскі поўдзень. Прыціхла рака.
Плёсы ў паўднёвай дрымоце.
Толькі аблокі, бялей малака,
Ціха плывуць у самоце

Ў хату матулі  ля ніцых ракіт,
Па-над рачною вадою.
Птушкай ляцяць у празрысты блакіт
Разам з маёю любоўю

Ў край невядомы, што побач са мной –
Памяццю светлай да мамы.
Жаль, што ні ўлетку туды, ні зімой
Не даляцяць тэлеграмы.

Крочу па даўнему следу дарма –
Не давядзе да мясцечка –
Ў хату дзяцінства: яе ўжо няма.
Толькі знаёмая рэчка

Воды нясе. Ды чарот шапаціць…
Доляў рачных валадарка,
Нібы душа, што у неба ляціць, –
Белагаловая чайка.

http://stihi.ru/2021/04/26/6714


Рецензии