А. С. Пушкин. Если жизнь тебя обманет... Рус. Бел

Если жизнь тебя обманет,
Не печалься, не сердись!
В день уныния смирись:
День веселья, верь, настанет.

Сердце в будущем живет;
Настоящее уныло:
Всё мгновенно, всё пройдет;
Что пройдет, то будет мило.

1825 г.


Калі жыццё цябе ашукае…

Калі жыццё цябе ашукае,
Не смуткуй, сярдаваць адрачыся!
У дзень засмучэння змірыся:
Дзень весялосці яшчэ пагукае.

Сэрца ў будучыні жыве балазе;
Сучаснасць - маркотная сіла:
Усё імгненна, усё пройдзе;
Што пройдзе, то будзе міла.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии