Б. Лепкий. Все, що тiльки я чув

Всё, что только я слышал,
Но сказать не умел,
Я почувствовал свыше,
И в тебе я узрел.

Ты-гармония радуг,
Ты-мелодия слов,
Ты-богатство догадок
И родник вечных снов.

Ты криница печали,
И в далёкий простор,
К красоте изначальной
Устремляю свой взор.

Ты- как ветер стремлений,
Ты-подспорье для сил,
Вечер отдохновений
Для натруженных крыл.

Ты-больная расплата,
Ты мой яд и елей,
Ты мой свет незакатный,
Будь навеки моей !
*

Все, що тільки я чув.
*
Все,  що  тільки  я  чув, 
Та  сказати  не  вмів, 
Я  у  тобі  відчув, 
Я  у  тобі  узрів.

Ти  -  гармонья  красок, 
Ти  -  мелодія  слів, 
Ти  -  багатство  думок, 
Джерело  вічних  снів.

Ти  -  криниця  туги, 
Що  в  безмежний  простір 
До  добра  і  краси 
Пориває  мій  зір.

Ти  -  підойма  стремлінь, 
Ти  -  підмога  для  сил, 
Відпочинок  і  тінь 
Для  знеможених  крил.

Ти  -  на  вічний  мій  біль 
І  отруя  і  лік, 
Ти  -  нездійснена  ціль, 
Будь  моєю  вовік!


Рецензии