Иван Ярославов. Проверяйте постранично... Рус. Бел

Я - жизнь. Я горд: всё у меня своё.
Засну - и нет мне до вселенной дела.
Я волей не завишу от нее.
И песней. И температурой тела.

Сам по себе я. Каюсь и грешу.
Я неизменен в мире изменений.
Я изменюсь, когда я сам решу.
Я сам свой злой и сам свой добрый гений.

Всесильна смерть. Что плачете, друзья?
Ей плоть дано разрушить, а не личность.
Я цел. Ни с чем не примирился я.
Я прежний. Проверяйте постранично...


Правярайце пастаронкава...

Я - жыццё. Я ганарлівы: усё ў мяне сваё.
Засну - і няма мне да сусвету справы.
Я воляй не завішу ад яе.
І песняй. І тэмпературай цела.

Сам па сабе я. Каюся і грашу.
Я нязменны ў свеце змен і мненій
Я змянюся, калі я сам вырашу.
Я сам свой злы і сам свой добры геній.

Усёмагутная смерць. Што плачаце, сябры?
Ёй цела дадзена разбурыць, а не асоба.
Я цэлы. Ні з чым не пагадзіўся я.
Я ранейшы. Правярайце пастаронкава...

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии