Осталось чуть-чуть до апреля -пер. на бг Величка Н

Осталось чуть-чуть до апреля.
Автор - Лилия Охотицкая

Осталось чуть-чуть до апреля.
Как нравится он мне всегда!
Ему без сомнения верю
И знаю идти мне куда.
Идти на лесную поляну.
Подснежники белые там.
Я, может, их рвать и не стану,
А просто предамся мечтам.
О том, что ещё может сбыться...
Пусть даже не сбудется, но
Останется стих на странице
И всё, что мне в жизни дано.

*

Осталось чуть-чуть до апреля.
(Остана малко до април)
Превод от руски на български език- Величка Николова - Литатру1


Хоп-троп и април тук пристига.
А как ми харесва, о, да!
Той моята вяра повдига
и знам где да ида сега.
Ще ида на горска поляна.
С кокичета пълна е тя.
Дали да ги късам, не, няма.
Аз нека мечтая със тях.
Какво още може да стане.
Дори да не стане, какво...
На листа ми стих ще остане
и всичко, дарено от Бог!

Превела - Литатру1


Рецензии
В това стихотворение
усещам пролетно дихание
и човешка скромност!

Много ми хареса!

С топлина в сърцето!

Величка Николова -Литатру 1   12.03.2022 17:20     Заявить о нарушении
От всего сердца благодарю тебя, дорогая Величка,за рецензию,за добрые слова о моём стихотворении! Приятно было прочесть!
С улыбкой

Лилия Охотницкая   12.03.2022 17:36   Заявить о нарушении