Вадим Сикорский. Моя звезда. Рус. Бел

Как звёзды-во тьме отошедших времён
мне видятся души людей.
Пусть мы над землёю все тучи сгребём,
пусть грянут все громы над ней -

Пройдут. Как чума, силы боли зла.
И в бездне времён, верю я,
сиять будут звёзды. И нет им числа.
И где-то меж ними - моя.

Мая зорка

Як зоркі-ў цемры часоў вадаём
мне бачацца душы людзей.
Хай мы над зямлёю ўсе хмары зграбём,
хай грымнуць перуны над ёй -

Пройдуць. Як чума, сілы болю зла.
І ў бездані часоў, веру я,
ззяць будуць зоркі. Ім ліку няма.
І дзесьці між імі - мая.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии