Борис Гребенщиков. Истребитель. Рус. Бел

Расскажи мне, дружок, отчего вокруг засада?
Отчего столько лет нашей жизни нет как нет?
От ромашек - цветов пахнет ладаном из ада,
И апостол Андрей носит "Люгер" пистолет?

От того, что пока снизу ходит мирный житель,
В голове все вверх дном, а на сердце маета,
Наверху в облаках реет черный истребитель,
Весь в парче-жемчугах с головы и до хвоста.

Кто в нем летчик - пилот, кто в нем давит на педали?
Кто вертит ему руль, кто дымит его трубой?
На пилотах чадра, ты узнаешь их едва ли,
Но если честно сказать - те пилоты мы с тобой.

А на небе гроза, чистый фосфор с ангидридом,
Все хотел по любви, да в прицеле мор да тла
Рвануть холст на груди, положить конец обидам,
Да в глазах чернота, в сердце тень его крыла...

Изыди, гордый дух, поперхнись холодной дулей.
Все равно нам не жить, с каждым годом ты смелей.
Изловчусь под конец и стрельну последней пулей,
Выбью падаль с небес, может станет посветлей...



Знішчальнік

Распавядзі мне, сябрук, з-за чаго вакол засада?
З-за чаго гэтулькі гадоў нам жыцця няма без бед?
Ад рамонкавых кветак з пекла пахне нибы ладан,
І апостал Андрэй носіць "Люгер" пісталет?

Ад таго, што пакуль знізу людзі ходзіць мірна,
Не ў парчы-жэмчугах з галавы і да хваста.
Галава  дагары, а на сэрцы важданіна,
У аблоках лунае той знішчальнік нібыта.
 
Хто ў ім лётчык- пілот, хто гальмуе на педалі?
Круціць хто яму руль, хто дыміць яго трубой?
На пілотах чадра, ты пазнаеш па сандалі,
Ды сумленна сказаць - то ж пілоты мы з табой.

Навальніца  на небе - чысты фосфар з ангідрыдам,
Усё жадаў па любві, ды ў прыцэле мор ды тла.
На грудзях палатно рву, каб спыніцца ўсім крыўдам,
Ды ў вачах чарната, у сэрцы цень яго крыла...

Ізыді, ганарлівы дух, папярхніся добрай дуляй.
Усё адно нам не жыць, з кожным годам ты смялей.
Як злаўчуся пад канец стрэльну я апошняй куляй,
Выб'ю падлу з нябёсаў, можа стане пасвятлей...


     Перевёл Максим Троянович
 
 


   
 


 
 
 


Рецензии