Пётр Межурицкий. Пасха. Рус. Бел

Ежегодная эта встряска
Не для среднего, знать, ума -
У одесских евреев Пасха,
А в Одессе ещё зима.

Город скрючился от озноба -
В лучшем случае минус пять -
Ну и Песах – одни сугробы,
Дерибасовской не видать.

И при всей иудейской прыти
Неизменно встаёт вопрос:
В самом деле, как можно выйти
Из Египта в такой мороз?
                Тель-Авив

Пасха

Штогадовае гэта ўзварушэнне
Не для сярэдняга розуму -дармч
У адэскіх габрэяў Вялікдзень,
А ў Адэсе яшчэ зіма.

Горад скрукаваўся ад дрыжыкаў -
У лепшым выпадку мінус пяць -
Ну і Песах - адны гурбы,
Дерыбасаўскай не відаць.

І пры ўсім юдзейскім спрыце
Нязменна пытанне ўсур'ёз:
Сапраўды, як мага скажыце
Жыць яўрэям ў такі мароз?

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии