Рака жыцця

Рака жыцця не ўцякае,
Плывём мы самі ў той рацэ
На лодцы і вясло ў руцэ
Надзейна ўсё ж рука трымае.

Так, ёсць віры ў той рацэ
Ёсць пераказы і парогі,
Але другой няма дарогі
І ёсць вясло ў тваёй руцэ!

Твой досьвед хай вяслом кіруе,
Ты ж не спыняйся, а грабі!
Дабро ты за дабро рабі,
Бо рай жыццё не падаруе!


Рецензии