Василий Фёдоров. Лирическое отступление. Рус. Бел

Философы
И просто умницы
По песням, что вокруг поют,
И по тому,
Как людям любится,
Здоровье мира узнают.
Уже отмеченный сединами,
Пишу о молодой любви.
Так крови капелька единая
Расскажет обо всей крови.
Мы говорим:
Любовь.
Страдание.
Тревожные во всех концах,
Сил мировые колебания
На наших скажутся сердцах.
В любой любви,
Как непреложное,
Как боль отдачи при стрельбе,
Всё скажется.
И наше прошлое
Ещё заявит о себе.

***

Філосафы
І проста разумніцы
Па песнях, што вакол пяюць,
І па тым,
Як людзям любіцца,
Здароўе свету пазнаюць.
Ужо адзначаны сівізной,
Пішу аб маладой любві.
Крывінка кропелькай адной
Распавядзе аб усёй крыві.
Мы кажам:
Каханне.
Пакута.
Трывожныя ва ўсіх канцах,
Сіл сусветныя ваганні
На нашых адаб'юцца сэрцах.
У любым каханні,
Як няўхільнае і сталае,
Як боль аддачы пры стральбе,
Усё адаб'ецца.
І ўсё мінулае бывалае
Яшчэ заявіць пра сябе.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии