Владимир Бордюгов. Заноза. Рус. Бел

Коль не хочешь греть в ладони —
Спрячь, как тайну, на груди,
На подаренном кулоне
Моё имя угляди.

Не волную, не тревожу
И другую я бужу,—
Ту, что стала мне дороже,
С кем последний день свяжу.

Мне бы стать к себе построже,
Только память бередит:
В ней осталась ты занозой,
Что не вытащить,— зудит…

Чёрт с тобой, моя заноза,
Свыкся с болью я, привык,
Словно с кожей ножен сросся
Проржавевший старый штык.

22.12.2021

 
Стрэмка
 
Калі не жадаеш грэць у далоні —
Схавай, як таямніцу, на грудзі,
На падораным кулоне
Імя маё ты разглядзі.

Я не хвалюю, не трывожу
І іншую я буджу,—
Тую, што мне стала гожай,
З кім апошні дзень звяжу.

Мне б стаць да сябе больш строгім,
Памяць мне вярэдзіць зграя:
асталася ты ў ёй стрэмкай назусім,
Што не выцягнуць,— бзыкае…

Чорт з табой, усё абыйшлося,
Прызвычаіўся з болем я, абвык,
Нібы са скурай ножан зросся
Праржавеўшы стары штык.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии
Спасибо, Максим! Рад тебе.
С уважением и теплом,

Владимир Бордюгов   26.01.2022 20:41     Заявить о нарушении