Виноградова Евленья. осколки. Рус. Бел

                Посвящается   З.Н. Гиппиус  и
                Д.С. Мережковскму в эмиграции

– На долго ли, мой друг, нас приютил Париж?
Любить большевиков он пробует…по моде,
ты смотришь в даль и медленно молчишь.
– Мой  вздох – твой выдох… думай о погоде...

- О чём ты размечтался, мой чудак?
(лорнет придирчивый на золотой цепочке)
– Ах, Зина, Зина! В том ручье вода
такая быстрая!.. И огибает кочки...
А пауки! – Ты помнишь? – Что есть сил
мелькают ножками, не то снесёт теченьем!
Всё ж держатся… и берег им не мил...
– Тотальность бытия... Про самоотреченье
молчи. Не говори и про Париж, -
в лесу Булонском мне ни холодно, ни жарко.
..."Cвобода без России" - говоришь?
Россия без свободы… мы в ней жалки ...

аскепкі
 
            
                Прысвячаецца   З.Н. Гиппиус  і
                Д.С. Мережковскму ў эміграцыі

– Ці на доўга, мой сябар, нас даў прытулак Парыж?
Кахаць бальшавікоў па модзе ён спрабуе...
ты глядзіш у далеч і павольна маўчыш.
– Мой  уздых – твой выдых… думай пра надвор'е...

- Пра што ты размроіўся, мой дзівак?
(ларнет прыдзірлівы на дроце залатым)
– Ах, Зіна, Зіна! У тым раўчуку вада
такая хуткая!.. І агінае купіны пры тым...
А павукі! – Ты памятаеш? – Што ёсць сілы
мільгаюць ножкамі, плынь знясе не тое!
Усё ж трымаюцца… і бераг ім не мілы...
– Татальнасць быцця... Пра самаадрачэнне
маўчы. Не кажы і пра Парыж, -
у лесе Булонскім мне ні холадна, ні горача.
..."Cвабода без Расіі" - кажаш?
Расія без свабоды …мы ў ёй жаласныя ...


Рецензии