Римма Гаджимурадова. Пришла Зима

Пришла зима.

Пришла зима, посыпал тихо снег,
Мир в снежные объятья погружая.
Не жемчуг ли посыпался с небес,
О днях весенних разузнать желая?

Земля надела снежный свой наряд,
Задумалась под свист и вой метели.
Зимой природа любит засыпать,
Младенцем в белоснежной колыбели.

А снег идёт, он светел и лучист,
Небес ли торжество и ликованье?
Встаёт пред нами мир, как белый лист,
Как к новой жизни - новое посланье.

Рассказывает сказку нам зима,
Ковёр плетёт бесцветный, снег - кудесник,
Без пятен, в белоснежных кружевах,
Коснётся солнца луч его, - исчезнет.

Снежинки с неба падают кружась,
Цветами ль небо землю застилает?
Возьму одну снежинку в руки я,
Она, как сон безжалостно растает.

    *****

Кьуьд я къецел.

Атанва кьуьд, секин - секин къвазва жив,
Живед къунва дуьнья лацу къужахда.
Инжи ят1а гьар са ц1верек1, гьар са жив,
Экъвезват1а ам гатфарин суракъда?

Алук1нава т1ебиатди пак либас,
Саки дуьнья фенва лацу хиялдиз.
Хасет аку т1ебиатдин хъуьт1уьз хас,
Ахварава къеп1инавай аял хьиз.

Къвазва цавай кьизил, михьи, лацу зар,
Им цаварин бахтавар йикъар ят1а?
Инсанд вилик и дуьнья са лацу чар,
Ц1ийи уьмуьр, ц1ийи мурад, кар патал.

Рахазва чаз хъуьт1уь вичин лацу мах,
Живед кваг-кваг сая са гам хразва.
Леке квачир гуьгуьл хьтин и сумаг,
Рагъ акьурла тилисим хьиз ц1разва.

Ц1верек1-ц1верек1,секин-секин къвазва жив,
Цуьквер ят1а къвазвайд цавай сувариз?
За гъейран яз сад-сад гъилел къазва жив,
Ц1раз физва ам буш хиял хьиз, ахвар хьиз....

Римма Гаджимурадова


Рецензии