Вадим Сикорский. Медведь. Рус. Бел

В бор прошёл серебристой поляной
Весь всклокоченный бурый медведь.
Он от вешнего запаха пьяный,
Ему хочется песни реветь.

В дуб вонзил свои когти, как вилы,
Сук дугою вдруг выгнул, сопя.
То ли просто он пробует силы,
То ли так утверждает себя.

Он шумит, хоть устал от работы,
А хорошую жизнь на земле
Добывает он трудно, как соты
Во враждебно гудящем дупле...


Мядзведзь
 
У бор прайшоў серабрыстай палянай
Увесь ускалмачаны буры мядзведзь.
Ён ад вясновага паху п'яны,
Яму жадаецца песні равець.

У дуб усадзіў свае кіпцюры, як вілы,
Сук дугою раптам выгнуў, сапучы.
Ці то проста ён спрабуе сілы,
Ці сцвярджае сябе магучы.

Ён стаміўся сёння не з самоты,
А добрае жыццё на зямле
Здабывае ён цяжка, як соты
Ў варожа гудзелым дупле...

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии