Иван Ярославов. Очарование суля... Рус. Бел

Очарование суля,
Но бестолково,
Уже в начале февраля
Случилось слово.
Я ошарашенно постиг,
Что дни летели,
Что звонко холодят язык
Слова метели.
Что ледяные соловьи
На белом свете
Сильнее жизни и любви,
Смертельней смерти.
Вороний рой на кромках крыш
На счастье каркал,
И просыпался мой малыш,
И горько плакал…


Зачараванне абяцаючы…

Зачараванне абяцаючы,
Так бесталкова,
Пачатак лютага, лякаючы
Здарылася слова.
Я апарана спасціг,
Што дні ляцелі,
Халодзяць зноўку мовы міг
Словы завеі.
Што ледзяныя салаўі
На белым свеце
Мацней кахання і любві,
Смяротней смерці.
Рой крумкачоў на даха беражках
На шчасце крумкаў,
Малы прачнуўся на руках,
І горка плакаў…

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии