А. Твардовский. Я убит подо Ржевом. Рус. Бел

Я убит подо Ржевом,
В безымянном болоте,
В пятой роте,
На левом,
При жестоком налете…

Я — где корни слепые
Ищут корма во тьме;
Я — где с облаком пыли
Ходит рожь на холме…

Я — где крик петушиный
На заре по росе;
Я — где ваши машины
Воздух рвут на шоссе.

Где — травинку к травинке —
Речка травы прядет,
Там, куда на поминки
Даже мать не придет…

Я забіты пад Ржэвам

Я забіты пад Ржэвам,
У безназоўным балоце,
У пятай роце,
На левым,
Пры жорсткім налёце…

Я — дзе карані сляпыя,
Шукаюць корм вавёркі;
Я — дзе з воблакам пылу
Ходзіць жыта на ўзгорку…

Я — дзе крык пеўневы
Па расе не грашы;
Я — дзе вецер паўднёвы
Дрэвы рве ля шашы.

Дзе — травінку да травінкі —
Рэчка хвалі прадзе,
Там, куды на памінкі
Нават маці не йдзе…

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии