Раиса Чаус. Расплата. Рус. Бел

        Букет осенних листьев в вазе,
        В кофейной чашке солнца луч,
        И паучок по стенке лазит,
        А на столе лежит твой ключ.

        Печально смотрит пёс в глаза мне,
        Он понимает всё без слов,
        Теперь он снова в доме главный,
        Поверенный души и снов.

        Ты виноват? Я виновата?
        Или осенняя листва?
        А может быть, пришла расплата
        За нереальность волшебства.

                ***

        Букет восеньскага лісця ў вазе.
        У кававым кубку сонца прамень,
        І павучок па сценцы лазіць.
        Твой ключ ляжыць каторы дзень.

        Сумна глядзіць сабака ў вочы,
        Ён разумее ўсё без слоў,
        Галоўны ў хаце, не ахвочы,
        Павераны душы і сноў.

        Ты вінаваты? Я вінавата?
        Ці восеньская лістота?
        А мабыць, то прыйшла адплата
        За чараўніцтва абармота.

       Перевёл Максим Троянович


Рецензии