What did They do since I saw Them? by Emily Dickin

Что делали как сникли с глаз?
В чём были их труды?
Мне столь о многом их спросить
от ревностной нужды,

что в их впилась бы лики,
чтоб звуки уст лились,
не раньше всех ответов
их отпуская ввысь.

Уж праведным сомниться ль,
мне мздой сулясь любой,
что свой трофей вернула б
столь Властному как Бог...

В кругу ль их не помедлят,
со мною речь ведя,
уж не в тоске ль по дому,
там Вечность обретя...





(Эмили - представляет, что с небес вернулись ушедшие.)

*****************************************************
What did They do since I saw Them? by Emily Dickinson

What did They do since I saw Them?    
Were They industrious?                           
So many questions to put Them              
Have I the eagerness                              

That could I snatch Their Faces             
That could Their lips reply                       
Not till the last was answered             
Should They start for the Sky.                  

Not if the Just suspect me                 
And offer a Reward                           
Would I restore my Booty                  
To that Bold Person, God --                  

Not if Their Party were waiting,                 
Not if to talk with Me                                
Were to Them now, Homesickness           
After Eternity --                                           


Рецензии