Андрей Куряев. Я люблю... Рус. Бел

Я с тоской безоглядно повенчан
У неё в добровольном плену
Сколько рядом пленительных женщин
Но мне надо, всего лишь одну
     За окном разливаются ночи
     Словно грусти бездонной моря
     Я люблю - эту женщину очень
     Но она не моя, не моя
      
Стал мне дом одиноким привычен
Снова спор с тишиной, до утра 
Этой женщине я безразличен
Но быть может, всё это игра
     Снова зеркало рожи мне корчит
     В омут глупой надежды маня
     Я люблю - эту женщину очень
     Но она не моя, не моя
 

Всё ей к месту, печаль и улыбка
Взмах ресниц в переливах огней
Тут какая-то явно ошибка
Что мы раньше, не встретились с ней
     Умолкает вдали-и колокольчик
     О несбыточном счастье моля
     Я люблю - эту женщину очень
     Но она не моя, не моя.

Я кахаю гэту жанчыну вельмі

Я з нудой безаглядна вянчаны
Гэта мой найахвотны палон,
Усе жанчыны чаруюць вачамі,
Мне б адну, а іх побач мільён

     За акном разліваюцца ночы,
     Нібы сумам вядзе каляя.
     Я кахаю адну так ахвоча,
     Ды яна не мая, не мая
       
Стала хата самотнай звычайна,
Спрэчка ноччу з тугі цішынёй,   
Абыякавы ёй я так дбайна,
Мо яна гэта лічыць гульнёй.

     Зноў люстэрка мне рожы малюе
     У вір дурноты кідае ўдвая
     Я кахаю жанчыну такую,
     Але яна не мая, не мая

Ёй да месца і смутак, і ўсмешка
Ўзмах павек у пералівах агнёў
Ці мая памылковая сцежка,
Ці запозна сустрэўся я з ёй.

     Замаўкае далёкі званочак
     Пра нязбытнага шчасця края
     Я кахаю жанчыну завочна,
     Бо яна не мая, не мая.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии