Михаил Бормотов. Носим осень. Рус. Бел

  Эту осень носим, носим...
 
Просим осень
дольше длиться,
вдаль дождями
литься, литься.
Лица, лица
влажны. В лужах
отразится
краска кружев.
Кружит, кружит
лист осенний,
а под сенью
леса тенью
паутинка.
Дымка, дымка
по утрам на травах рядом.
Не охватишь осень взглядом!
Облака волнистым рядом.
Леса край
краснеет ярко,
Поля даль,
колосья сбрили,
свежевыбритому зябко,
просит, чтобы снежной тряпкой
поскорей его прикрыли.
Зябко, зябко зябко зябко...

Паутинок перекрестье   
целит в небо каплей. Вместе
мы сегодня.
Рано, в восемь,
засинела ночью осень.
Скоро заморозков проседь
нежеланною явится
на газонах и на лицах.
У зимы отсрочки просим,
увяданье пусть продлится!

Пир в бордовом,
не износим
все нашитые костюмы,
элегантны и не юны,
эту осень носим, носим...


Гэту восень носім, носім...
 
Просім восень
даўжэй доўжыцца,
удалячынь дажджамі
ліцца, ліцца.
Твары, твары
вільготныя. У лужынах
адаб'ецца
карунакаў фарба.
Кружыць, кружыць
ліст восеньскі,
а пад шатамі
лесу ценем
павуцінка.
Смуга, смуга
па раніцах на травах побач.
Не ахопіш восень поглядам!
Аблокі хвалістым шэрагам.
Лесу край
чырванее ярка,
Палёў далеч,
каласы згалілі,
свежавыгаленаму зябка
просіць, каб снежнай трапкай
поскорей яго прыкрылі.
Зябка, зябка зябка зябка...

Павуцінак перакрыжаванне   
целіць ў неба кропляй. Разам
мы сёння.
Рана, у восем,
засінела ўначы восень.
Хутка замаразкаў сівізна
нежаданаю з'явіцца
на траўніках і на тварах.
У зімы адтэрміноўкі просім,
завяданне хай падоўжыцца!

Баль у бардовым,
не зносім
усё нашытые гарнітуры,
элегантныя і не юныя,
гэту восень носім, носім...

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии
Спасибо Максим!

Михаил Бормотов   09.11.2021 14:06     Заявить о нарушении