Георгий Ефремов. Паломник. Рус. Бел

Торчу на краю платформы,
под словом «Джанкой»,
газетные крылья проворны
и мусорный бак под щекой.

Июльский противень,
пышущая плита, —
мир без чужбин и родин
за спиной у мента.

Меня словами не пичкай —
спокойней без всех свобод.
Вижу: за той электричкой
кончается небосвод.   


Паломнік

Тырчу на краю платформы,
пад словам «Джанкой»,
газетныя спрытныя формы
і смеццевы бак пад шчакой.

Ліпеньская жароўня,
пыхкаючая пліта, —
свет без радзім і роўні
за спіной у мянта.

Словамі не шпігуй звычкай —
спакайней без усіх сіл.
Бачу: за той электрычкай
канчаецца небасхіл.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии