Татьяна Парсанова. Список желаний. Рус. Бел

Падают мелкой рябью мысли на белый лист...
 
Падают мелкой рябью
мысли на белый лист -
Гонит   мороку бабью
ветра разбойный  свист.

Дождь зачастил, заметно
серость в настрой поддав.
Думать о счастье? - тщетно,
видя пожухлость трав.

Словно посланник ранний
Первый желтеет куст.
Список моих желаний
До неприличья пуст…


Валяцца дробнай рабізной думкі на белы ліст...
 
Дробнай рабізнай звонку
думкі на белы ліст -
Бабіну гоніць мароку
ветра разбойны  свіст.

Дождж пачасціўся, прыкметна
шэрасць у настрой межавы.
Думаць пра шчасце? - дарэмна,
бачачы жухласць травы.

Нібы пасланец рання
Першы пажоўкне куст.
Спіс маіх усіх жаданняў
Да непрыстойнасці пуст…

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии