Лана Криптос. Кофточка. Рус. Бел

Хнычет июль,
Будто разбил коленку.
Календарю
Больше не верю на; слово!
Там у тебя море и солнца плен, тут
Капли дождя бьют по щекам неласково!
Как Робинзон,
Ставлю зарубки-палки,
В каждый твой сон
Лезу воришкой в форточку...
Ты, шалопай, дома забыл шпаргалку
И в письмах льстишь,
Что так к лицу мне кофточка!
Мыслей размах,
Как на коленке ранка,
Ме;лок, не ах,
Только не прекословлю я.
Кофту надев, мантру твержу я: "Ланка,
Он ведь хвостист!"
Мне же идёт... любовь моя!

Кофтачка
 
Хныкае ліпень,
Быццам разбіў каленку.
Календару
Больш не веру на слова!
Там у цябе мора і сонцы палон, тут
Кроплі дажджу б'юць па шчоках не ласкава!
Як Рабінзон,
Стаўлю засечкі-палкі,
У кожны твой сон
Лезу зладзюжкай у фортачку...
Ты, шалапут, дома згубіў шпаргалку
І ў лістах ліслівіш,
Што так да твару мне кофтачка!
Думак размах,
Як на каленцы ранка,
Мілок, не ах,
Толькі не пярэчу я.
Кофту надзеўшы, мантру паўтараю я: "Ланка,
Ён  хвасціст!"
Я ж згодна... каханне маё!

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии