Игумен Паисий Савосин. Явность. Рус. Бел

Есть вещи тихие, как сон и снег,
Перечисление глазами, одуванчики,
Недвижный ветер, стенопись теней,
Покой весенний, землю одевающий,

Лесное озеро, вечерний свет,
И сад полуденно-янтарный,
И море мирное в его листве,
И небо, земляничным даром

Опавшее в траву, всё это, в нас,
Происходящее иначе, сонной кошкою
Лежащее в тени, все времена
Хранит в ладони полусжатой. И околицей

Проходит время, вся земля сквозь сон,
А ткань вещей, как виноград, сияньем
Сквозит неощутимо. Полнота. Песок,
Пропитанный прибоем. Явность.

Февраль 2021.

Відавочнасць

Ёсць рэчы ціхія, як сон і снег,
Дзмухаўцы, пералік вачамі грае,
Нерухомы вецер, вясновы ценяў бег
І супакой, што травы апранае,

Лясное возера, вячэрняе святло,
І сад бурштынава - дзірванным,
І мора мірнае ў лістоце, што было
І неба, сунічным дарункам танным,

Апала ў траву, усё гэта, у нас,
Што адбываецца інакш, соннай коткай
Што цень ляжалы ўвесь час
Захоўвае ў далонях сціснутасцю кроткай

Ваколіцай праходзіць час, зямля скрозь сон,
Тканіна рэчаў, як вінаград заззяе,
Прадзьме неадчувальна. Поўнасць. Пясок,
Прасякнуты прыбоем. Відавочнасць грае.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии