Евгений Плотников. Сто лет одиночества. Рус. Бел

после трех лет дождя - лучше не станет,
бьется под каблуком сердце змеи
первый в роду будет прикован к каштану
а
последнего
сожрут муравьи
в городе где распоряжаются не бумаги
где
ветер бессонницы рвет крыши и жесть
двадцать сентаво, стойкость встречает влагу
и
на улице
главное - "Бог есть!"
ровно в двенадцать - вальс время сиесты
эх Габриэль Гарсия тебя несет
в город и к людям - Макондо тебя съест
и
выплюнет кости.
Поезд. Бабочки. Всё.

Сто гадоў адзіноты
 
пасля трох гадоў дажджу - лепш не стане,
б'ецца пад абцасам сэрца змяі
першы ў родзе будзе прыкаваны да каштана
а
апошняга
зжаруць мурашкі
ў горадзе дзе распараджаюцца не паперы
дзе
вецер бессані рве дахі і бляха
дваццаць сентава, устойліва сустракае вільгаць
і
на вуліцы
галоўнае - "Бог ёсць!"
роўна ў дванаццаць - вальс час сіесты
эх Габрыэль Гарсія цябе нясе
ў горад і да людзей - Маконда цябе з'есць
і
выплюне косткі.
Цягнік. Матылькі. Усё.

     Перевёл Максим Троянович


Рецензии