Андрей Яременко. Автобусное диво. Укр. Рус

Я узріла в автобусі вчора справжні-
               сіньке диво,
я ще досі не можу повірити власним
            очам:
математичку нашу розумну, вродливу
нижче талії мацяв хлопчина якийсь,
                як м'яча.

Чи, вірніше, м'ячі в множині-
баскетбольні, великі, розкішні,
а вона не спиняла його,не казала
             рішуче "ні!!!",
хоч могла це зробити ефективно
                й успішно.

Відчитати могла, зажадати пояснень
                від нього,
присоромити так, щоб він довго ще
                раків пік.
Що шукає він там, звідкіля виростають
                ноги,
чому в транспорті робить він це і в
               годину пік?

Відчувала обурення я, бо мокріли
                мої труси,
а вона дозволяла все більше і більше
              йому натомість.
Ну, а він, наче тісто її ягодиці місив-
не на страх, а на совість.

Вирушила губами беззвучно вона,
мені слово вчувалось таке, що й
                подумати страшно,
ненавиділа я і її, і того пацана,
що вподобав кобіту собі , майже
             втричі старшу.

Автобусное чудо 
Вчера я сел в автобус.
               Чудо
Я до сих пор не могу поверить  своим собственным
            Глазам:
математичку нашу умную, красивую
ниже талии щупал мальчишка какой-то,
                Как
мяч.

Вернее, шары в наборе-
баскетбол, большой, роскошный,
и она не остановила его, она не сказала
             решительно «нет!!!»,
хотя она могла бы сделать это эффективно
                и успешно.

Могла отчитать, требовать объяснений
                от него,
стыдно, чтобы это длилось еще долго
                Раков пёк.
Что он ищет там, откуда  растут
                Ноги
почему в транспорте это делается и в
               час пик?

Я почувствовала негодование,
потому что  были мокрыми
                Трусы мои,
и она позволяла ему все больше и больше
              эту месть.
Ну, он будто тесто месил ее ягодицы.
не на страх, а на совесть.

Она молча ворошила губами,
Мне хотелось сказать слово, что
                страшно подумать,
Я ненавидел ее и того мальчика,
которые любил кобету себя, почти
             в три раза старше.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии