Надежда Воробьёва. Дым. Рус. Бел

Что мои строки?:!. Легкий, талый дым
от пламени стихов твоих пурпурных...
Но я иду к тебе... Я - пилигрим.
Слепой катрен шагает на котурнах

за мною вслед иль впереди меня.
Какое утро ждет меня, не знаю.
Мне не хватает твоего огня.
Я без него стихи не сочиняю.

Я не страдаю. Я учусь писать.
За это можно многое отдать.



ДЫМ
 
    
Што мае радкі?:!. Лёгкі, адталы дым
ад полымя вершаў тваіх пурпурных...
Але я іду да цябе... Я - пілігрым.
Сляпы катрэн крочыць на котурнах

за мною ўслед ці наперадзе мяне.
Якая раніца чакае мяне, не ведаю.
Гару ў тваім вагне.
Я без яго вершы не складаю.

Я не пакутую. Я вучуся пісаць.
За гэта можна шматлікае аддаць.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии