Николай Белозубов. Мне нравится женщина... Рус. Бе

И осенью тихой,
       и шумной весною
Мне нравится ЖЕНЩИНА
          с русой косою,

Которая - помнит,
  Которая - верит,
    Которая сердцем
      Разлуку измерит,
Которая - громко! -
  Смеется и плачет,
    Которая просто
      Не может иначе!..

Мне нравится город,
      где ЖЕНЩИНА эта
Теплом моих рук,
      словно солнцем,
             согрета...

Где ясные зори,
  И чистое небо,
    И запах хмельной
      Золотистого хлеба -
Всё ЖЕНЩИНЕ этой -
  Закаты... рассветы,
    Всё ЖЕНЩИНЕ этой -            
      И осень, и лето,
И песня, которая
    БУДЕТ!.. пропета...

Мне нравится ЖЕНЩИНА,
      Ж Е Н Щ И Н А эта!..


Мне падабаецца жанчына...
Мікалай Белозубов
І ўвосень ціхай,
       і шумнай вясною
Мне падабаецца ЖАНЧЫНА
          з русай касою,

Якая - памятае,
  Якая - давярае,
    Якая сэрцам
      Расстанне вымерае,
Якая - гучна! -
  Смяецца, як мяч,
    Якая проста
      Не можа інакш!..

Мне падабаецца горад,
      дзе ЖАНЧЫНА гэта
Цяплом маіх рук,
      нібы сонцам,
             сагрэта...

Дзе ясныя світанкі,
  І чыстае неба,
    І пах хмельнай
      Залацістага хлеба -
Усё ЖАНЧЫНЕ гэтай -
  Заходы... світанкі,
    Усё ЖАНЧЫНЕ гэтай -            
      І восень, і лета,
І песня, якая
    БУДЗЕ!.. праспявана...

Мне падабаецца ЖАНЧЫНА,
      Ж Е Н Ш Ч Ы Н А гэта!..
  Перевёл Максим Троянович


Рецензии