Федерико Гарсиа Лорка. nieve. Рус. Бел

NIEVE. Впервые на русском языке.

Запорошило снегом все дороги,
и крыши потонули в море снега.
И целый город замер в тишине,
весь белизной слепящею сияет.
И, кажется, гигантскою голубкой
свои раскрыли крылья небеса...
Но отчего же на душе тревожно?
Как бы с лазури не спустился коршун?!

    Перевёл с испанского Анатолий Яни


NIEVE. Упершыню на беларускай мове.

Зацерушыла снегам усе дарогі,
і дахі ўтапіліся ў моры снега.
І цэлы горад замёр у цішыні,
увесь беласцю сляпучаю ззяе.
І, здаецца, гіганцкаю галубкай
свае расчынілі крылы нябёсы...
Але з-за чаго ж на душы трывожна?
Як бы з блакіту не спусціўся каршун?!

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии