Николай Белозубов. Вечер в деревне... Рус. Бел

Закричу -
И себя не слышу,
Замолчу -
И молчит душа...
По огромным
Ступенькам-крышам
Вечер катится
Не спеша.

Всё свершает
Легко и внятно,
По привычке
Дела творит:
То калиткой
Тихо звякнет,
То подойником
Загремит,

То звездою падучей
Вспыхнет,
До беспамятства
Обожжёт...
Закричу -
Даже ветер стихнет,
Замолчу -
СОЛОВЕЙ поёт!...


Вечар у вёсцы...
 
Закрычу -
І сябе не чую,
Замоўкну -
І маўчыць душа каючыся...
Па велізарных
Прыступках-дахах укрутую
Вечар коціцца
Не спяшаючыся.

Усё здзяйсняе
Лёгка і выразна,
Па звычцы
Справы дзее:
То брамкаю
Ціха бразне,
То даёнкай
Загрыміць, радзее

То зоркаю падучай
Ўспыхне,
Да непрытомнасці
Абпаліць...
Закрычу -
Нават вецер сціхне,
Замоўкну -
САЛАВЕЙ спяваіць!...

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии