Сльози

"СЛЬОЗИ"

Батько в морі вже з півроку. Мати
В'яже рукавички й гірко плаче -
I дзвенять, немовби спиці, сльози,
I леліють, ніби сльози, спиці.

Дітваки не вміють сумувати:
Я ганяю дзигу нетерпляче,
Сестри хмару роблять на дорозі
У скакалку грають, як годиться.

Я давно вже не питаю, де ви,
Дорогі цяцьки? Я знаю: роки
I палити, i чухрати звичні.

Материні спиці металеві
Сльози довгі, як її неспокій, -
Тільки в світі і зостались, вічні.


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.


Рецензии