Т. Г. Шевченку

"Т. Г. ШЕВЧЕНКУ"

В час перемоги над всесвітнім катом
Тобі - найперше з наших тихих слів.
Отак братам колись ти заповів,
Вони ж своїм синам та онучатам.

Довiку не забути нам, завзятим
Нащадкам хвиль твоїх, твоїх вітрів,
Як додавали голосу гарматам
Твоя могутня кобза й владний спів.

Зійшлися знову з моря, з гір, з діброви
Ми у сім'ї великій, вольній, новій, -
Повстань співцем незнаної доби!

Хай над Дніпром твої лунають співи
Щасливі, молоді... Кобзарю сивий,
Вклоняемось, вклоняюся тобі!

"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.


Рецензии
"Вклоняємось, вклоняюся" авторові цього твору, Павлові Панченко за добру пам'ять, та шану про великого генія українського народу Тараса Шевченко.

Довiку не забути нам, завзятим
Нащадкам хвиль твоїх, твоїх вітрів,
Як додавали голосу гарматам
Твоя могутня кобза й владний спів.

Павел Сало 2   04.08.2021 20:04     Заявить о нарушении