Веселка

"ВЕСЕЛКА"

У двадцять років немовлятком знову
Через оту німоту стала я.
Біль та думки - уся моя сім'я.
А більше з ким же тут почнеш розмову?

Питаю, кличу з-за Дніпра діброву:
Скажи мені, далека, ти чия?
Чом не несе блакитна течія
Менi зелену пісню колискову?

Та раптом рота затуля кулак
Німеччини: мовляв, іще не так
Заробиш! Пам'ятай: ані півслова!

Крізь сльози я дивлюсь: у темний льох
Ввійшла веселка... Мамо! Рідна мово,
Ще світ почує нас! Бо ми - удвох!


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.


Рецензии