Перший ранок

"ПЕРШИЙ РАНОК"

Прокинувсь у неділю, а неділі
I не шукай: є праця, є війна,
Що рахувати рани почина...
Міста мої прекрасні, рідні, милі,

Вже опекла вас вдосвіта вона,
Вже здибились по всій країні хвилі -
Від гніву справедливого аж білі!
Вже котиться по всіх світах луна...

Ой, як же ж нам ця праця не до речі!
Сьогодні саме розпрямити плечі,
Стрибнути в річку, в море з вишини...

Але - до зброї! Рани лікувати,
Загоювати полум'ям відплати,
Звитягою, загибеллю війни.


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.


Рецензии