Котельний

"КОТЕЛЬНИЙ"

Навкруг - залізо. А які ж тут люди?
Над вогнищами велетні звелись.
I грім, і дим, і полум'я — у вись.
Життя моє, що ж тут з тобою буде?

Ось твій верстат, ось молоток - учись
Летіти так, щоб не було огуди,-
У вишину! Дихни ж на повні груди:
Твої часи настали, не чиїсь!

В степах на лобогрійці ти летіло, -
А як отут? Де б роздобути крила?
Де б заховати од вогню лице,

Б'є молот паровий - ой, що за сила!
Все ходором пішло... Не бійся: це
Хитає землю мій котельний цех.


Рецензии