Лелека

"ЛЕЛЕКА"

На башті палацу він байдики б'є -
Незграбний такий, чудернацький.
Ось дзьобом тріщить замість цяцьки.
Чи, може, на думці серйозне щось є,

Звичайно! Він грає про щастя своє,
Задравши голівоньку хвацьки,-
Бо дім потрусили багацький,
Гніздо ж його ціле й до хмар дістає.-

А міг би лелека й не грати -
Якби запалали палати,
Коли до панів завітала біда.

Тепер його слухає школа.
Навколо - весна ясночола,
I дзьоб у лелеки підвівсь, як дуда.


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.


Рецензии