Матроська усмiшка

"МАТРОСЬКА УСМІШКА"

Йде суворо моряк з «Ростислава»,
Геть увесь в кулеметних стрічках.
Революції грізна поява
В панських вікнах викрешує жах:

-Це ж вона безпощадна, кривава,
Аж із рейду знайшла в куренях
Гайдамаків,— немислима справа!..
Боже милий, сплюндруй ти їй шлях!

Ну, а натовп: - Це ж братчик з "Аврори"
З чорноморської!..- Хоч і суворий,
Нум качати його!..- Альбатрос!

А братунь як рвонеться:- Скажені!
Ta у мене ж «лимонки» в кишені!-
Натовп зблід,- усміхнувся матрос.


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.


Рецензии