Гостинцi

«ГОСТИНЦІ»

Не прощався з родиною - нiколи!
Батько знявся, як вітер,
I крізь темряву — око хоч виколи! —
Перенісся у Пітер.

Ми чекаємо тата з гостинцями,
Тільки мама щось плаче.
Поміж діти ллємо через вінця ми
Мрії світлі дитячі.

Повернувся... Таке нацвірінькали:
Ані крихти «від зайця» - як інколи!
Лиш веселий аж надто!

Пхе, навіщо нам залишки заячі? -
Бачив Леніна тато,
Революцію з ним починаючи!


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.


Рецензии