Перший рейс

"ПЕРШИЙ РЕЙС"

А знаєте, який мій батько дужий?
Він крутить пароплавові колеса,
Що ріжуть море, як великі леза,—
О, це вже вам не човники в калюжі!

Хитнулась щогла, мовби нетвереза,
Матрос пита: -Чи не злякався, друже
Та почала, щоб я лякавсь не дуже,
Зі мною в жмурки гратися Одеса.

То «Граф Тотлебен», то вона - під
хмари!
- Рятуй синочка швидше, кочегаре! -
Шалені чайки скиглять, наче діти.

Хоч без сестер, без мами сумно, гірко,
Та на менi отецька безкозирка:
Мовчу, бо - маю морем володіти!


"Мандрiвники". Сонети. 1965 р.


Рецензии