Юрий Иоффе. В поезде. Рус. Бел

     Крестьяне смачно ели сало,
     А горожане - колбасу.
     Вагон размеренно качало,
     Бряцала сцепка на весу.

     Жевали анекдот тяжелый,
     Спор о политике вели.
     Мелькали города и села,
     И степи синие вдали.

     Судили об озимом севе,
     Угомоняли детский крик.
     Почтовый поезд шел на Север,
     Пересекая материк.

     У каждого свои заботы
     И обстоятельства свои.
     У каждого свои работы
     И обязательства свои.

     Тот - от беды, а тот - к успеху,
     Тот - от суда, а тот - на суд.
     А мне неважно, мне не к спеху.
     Мне все равно, куда везут.


     У ЦЯГНІКУ

     Сяляне смачна елі сала,
     А гараджане - каўбасу.
     Вагон мерна качала,
     Бразгала счэпка на весу.

     Жавалі анекдот цяжкі,вясёлы,
     Спрэчку пра палітыку вялі.
     Мільгалі гарады і сёлы,
     І стэпы сінія ўдалечыні.

     Судзілі пра зімавую сяўбу,
     Уцішалі дзіцячы крык.
     Паштовы цягнік ішоў на Поўнач,
     Перасякаючы мацярык.

     У кожнага свае клопаты
     І акалічнасці свае.
     У кожнага свае заботы
     І абавязкі свае.

     Той - ад бяды, а той - да поспеху,
     Той - ад суда, а той - на суд.
     А мне ўсё роўна, мне не да спеху.
     Мне ўсё адно, куды вязуць.


    Перевёл на белорусский язык Максим Троянович


Рецензии