Валентина Душина. Мост. Рус. Бел

Как муравей ползу средь буден,
Кричу молитву в полный рост.
Пока мир тих и беспробуден,
Кому-то надо строить мост.

Чтоб от крыльца и до небес,
Взлетел над снытью и крапивой.
Шумит река, темнеет лес,
Уснул рыбак под старой ивой.

И ангел в пышных облаках,
Как птица журавля не больше.
Шагнул, как в старых добрых снах,
В расшитой золотом одёже.

Я строил мост для грешных ног,
Так убивался горемыка.
Скрепляя вязь молитвы лыком,
Вплетая пашни сирой вздох.

Взглянул вокруг, узрел чертог,
Лежит во мраке ойкумена*-
Престол, где восседает Бог,
И всё смиренно, тихо, тленно.

Мост.

Як мурашка паўзу сярод будней
Крычу малітву ў поўны рост.
Пакуль свет ціхі, непрабудны,
Камусьці трэба будаваць мост.

Каб ад ганка і да нябёс,
Узляцеў над сніткай і крапівой.
Шуміць рака, цямнее лес,
Заснуў рыбак пад старой вярбой.

І анёл у пышных аблоках,
Як журавель, не больш, ні чулі?.
Ступіў, як у старых добрых снах,
У вышыванай золатам кашуле

Будую мост для грэшных ног,
Так я забавіўся гаротнік.
Змацоўваючы вязьмо малітвы лыкам,
Раллі ўплятаючы сіроцкі ўздых.

Зірнуў вакол, палац угледзеў,
Ляжыць у цямрэчы айкумена*-
Пасад, дзе сядзіць Бог, недзе
І ўсё пакорліва, ціха, тленна.


    Перевёл Максим Троянович


Рецензии