Григорий Бородулин. На поруках у ностальгии. Бел

Я даўнім стаў, як вальс,
Што быў сыграны
Аднойчы некім і не для мяне.
I сажалак зялёныя экраны
Ні мой адчай, ні сум не скалыхне.

Я ўзяты настальгіяй на парукі,
Дзе тыя рукі, ўдзячныя мальбе.
Мелодыя забылася, і гукі
Пайшлі ў нябыт,
Каб там знайсці сябе.

Ці ўзнагароджаны, ці пакараны
Тым успамінам, што жыве і ў сне,
Я стомлены, як вальс,
Што быў сыграны
Аднойчы некім
Ды не для мяне...


***
 
Я давним стал, как вальс забытый
Что сыгран был не для меня.
Пруды уже те зеленью покрыты,
Мое отчаянье и грусть храня.

Я взятый ностальгией на поруки,
Но где те руки, благодарные мольбе,
Мелодии забытые и звуки,
Что не нашёл - пошли в небытие.

Наказанный я или награждённый
Воспоминаньем, что живет во сне,
Усталый вальс был им заворожённый
Однажды сыгранный был кем-то, но не мне.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии