Вясельнае

Ой, гуляй, ваколіца,
          ой, гуляй!
Давно пышны спечаны
            каравай,
І сабралісь дружненька
          да паўдня
І суседзі любыя
            і радня.


Паспяшайся, дзеванька,
           бо пара,
Суджаны і раджаны
          ля двара,
За нявесту выкуп ёсць
            дарагі,
Каб не ведаў ліха наш
            малады.


Каб цвіла, як вішанька,
            малада -
Каб мінула горачка ды
            бяда,
Час Музыкам песенку
           заіграць,
Пара госцей званых нам
           частаваць.


Налівай жа, свату, нам,
             налівай,
Пачастунак горкі свой
           цераз край,
Грай, Музыка, весела,
          бо ўжо час,
Тупні, тупні ножачка,
            ды не раз.
         

Ой, гуляй, ваколіца,
           ой, гуляй!
Шчэ не скора дзеліцца
             каравай,
Л'юцца песні, музыка,
           ды гаворка,
Крычаць госці дружна ўсі
 "Горка, горка, горка!"


Рецензии
Ай,хорошая свадебная песня!

Тамара Ремнёва   12.07.2021 18:25     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.