Эдуард Скороходов. Поэтово. Рус. Бел

В век скоростей немыслимых
Не странно ль, что поэт
Так долго ищет истину,
Что вслух ни строчки нет?

Взгляните на надгробия:
Юнцов зелёных сад!
А нынче голос пробуют,
Когда – за пятьдесят!

Возьми, поэт, поэтово –
И вмиг сгорит душа!
В век скоростей поэтому
Поэты не спешат...


Паэтава
 
У стагоддзе хуткасцяў параду
Не дзіўна, што паэты не здарма
Так доўга шукаюць праўду,
Што ўслых ні радкі няма?

Зірніце на надмагіллі зараз:
Юнакоў зялёных сад!
А сёння спрабуюць голас,
Калі - за пяцьдзесят!

Вазьмі, паэт, паэтава -
згарыць душа, як маецца!
У стагоддзе хуткасцяў братва
Паэтаў не спяшаецца...

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии